Bokningsregler ridskolan

Höstterminen startar vecka 34, ni ser er grupp/tid på Hippocrates samt på fakturan, det är även där avbokning (max två avbokningar per termin) görs. Vid frågor; nysvedsrid@gmail.com

https://elevportal.hippocrates.se

Ordinarie ridskoleverksamhet pågår ej sportlov, påskhelgen och höstlov. 
 
Olycksfallsförsäkring
Alla elever måste ha en egen olycksfallsförsäkring. 
Nysveds Gård har en kollektiv olycksfallsförsäkring för alla elever.
All vistelse i stallet och på gården sker på egen risk. Alla rider med hjälm, alla barn med väst. Finns att låna hos oss. 
 

Gruppindelning/gruppbeskrivning 
I alla grupper ingår hästskötsel, teori, stallpyssel och viss tid (skötsel och gos) med gårdens andra djur. Arbetet runt omkring hästen är minst lika viktig som tiden i sadeln. Vi ser alltid till säkerheten, både från marken och från hästryggen. 
Vi kommer under terminen rida i skog och natur, rida på ridbana, rida barbacka, köra häst och vagn, ha sitsträning och lekar med häst, är det snö kanske vi tolkar bakom häst. Det är alltså inte självklart att det är ridning på ridbanan som gäller. Instruktören planerar passen och hästar. 
Instruktören avgör om/när det är dags för elev att byta grupp eller om hela gruppen följer och utvecklas tillsammans och nivån höjs succesivt från t.ex. Ridlekis 1 till Ridlekis 2. 

Vi är inget tävlingsstall utan vi lär ut grunder och ser även ridningen som motion och friskvård att få umgås med djur i naturen. 
 
FORCE MAJEURE
Ridskolan förbehåller sig rätten att ställa in ridlektioner vid exempelvis naturkatastrofer, extrema väderförhållanden och annat som kan äventyra hästarnas, personalens och elevernas hälsa. Andra orsaker till inställda lektioner kan vara händelser så som inbott, smitta, olyckor, strömavbrott eller extrem kyla. Ridskolan är inte återbetalningsskyldig eller på annat sätt skyldiga att ersätta inställda lektioner som orsakats av oförutsedda händelser. 
 

Nysvedsrid@gmail.com