Bokningsregler ridskolan

Våren 2022 startar v.2.
Ordinarie ridskoleverksamhet pågår ej sportlov, påsklov och höstlov, samt vissa helgdagar. Kallelse till terminsstart skickas ut via mail. Information om lovdagar samt när ridskolan startar finns på Nysveds hemsida.
 
Bokning av våra grupper
Man bokar och betalar 6 ggr i taget, Er plats behåller ni terminen ut till kunden själv avbokar. Uppsägningar av plats kan göras senast 14 dagar innan sista gången i den pågående perioden. Betalning sker i förskott, innan första tillfället för terminen.

Anmälan
Anmälan skickas via mail till våra elever. För att bekräfta och boka sin plats gäller betalning innan terminsstart enligt fakturans betalningsdag. Vi tar endast emot elever som rider varje vecka, ej möjligt att rida varannan vecka. Det blir för ojämn nivå i gruppen och svårt för ledarna att planera. 
 
Prissättning och betalning
Nytt pris: 6 gånger barn 2 timmars 2280kr. 
Vuxen 6 gånger 2850kr. 
Betalning sker via faktura som kommer på mail innan nästa period startar, skall betalas innan kursstart för att erhålla sin plats. 
 
Olycksfallsförsäkring
Alla elever måste ha en egen olycksfallsförsäkring. 
Nysveds Gård har en kollektiv olycksfallsförsäkring för alla elever.
All vistelse i stallet och på gården sker på egen risk. Alla rider med hjälm, alla barn med väst. Finns att låna hos oss. 
 
Avbokning 
Via mail Nysvedsrid@gmail.com (OBS NY MAIL) kan du avboka din ridlektion och skjuta fram den förutsatt att avbokning skett senast dagen innan före kl 15:00. MAX 3 avbokningar per termin, vid fler avbokningar får man betala för att behålla platsen.

 
Uppsägning
 Om du väljer att avbryta din ridning under pågående termin återbetalas ej ridavgiften

Gruppindelning/gruppbeskrivning 
I alla grupper ingår hästskötsel, teori, stallpyssel och viss tid (skötsel och gos) med gårdens andra djur. Arbetet runt omkring hästen är minst lika viktig som tiden i sadeln. Vi ser alltid till säkerheten, både från marken och från hästryggen. 
Vi kommer under terminen rida i skog och natur, rida på ridbana, rida barbacka, köra häst och vagn, ha sitsträning och lekar med häst, är det snö kanske vi tolkar bakom häst. Det är alltså inte självklart att det är ridning på ridbanan som gäller. Instruktören planerar passen och hästar. 
Instruktören avgör om/när det är dags för elev att byta grupp eller om hela gruppen följer och utvecklas tillsammans och nivån höjs succesivt från t.ex. Ridlekis 1 till Ridlekis 2. 
 
FORCE MAJEURE
Ridskolan förbehåller sig rätten att ställa in ridlektioner vid exempelvis naturkatastrofer, extrema väderförhållanden och annat som kan äventyra hästarnas, personalens och elevernas hälsa. Andra orsaker till inställda lektioner kan vara händelser så som inbott, smitta, olyckor, strömavbrott eller extrem kyla. Ridskolan är inte återbetalningsskyldig eller på annat sätt skyldiga att ersätta inställda lektioner som orsakats av oförutsedda händelser. 
 
BEKRÄFTA dessa villkor
Dessa villkor bekräftas när ni betalar för ridningen
 
 
OBS!! Ny mail för alla bokningar/avbokningar som gäller ridskolan:

Nysvedsrid@gmail.com