Läger 2024


Info om dagläger:
Tid: kl. 9-15
Egen lunch medtas, vi bjuder på fika/mellis. Kläder efter väder. Vi rider alltid i långärmat, även om det är varmt. Hjälm och väst finns att låna hos oss.

På våra dagläger delar vi in oss i grupper efter både riderfarenhet och ålder och strävar efter så jämna grupper som möjligt. Ibland behöver vi rotera i grupperna under veckans gång för att den erfarenhet som anmälts inte överrensstämmer med det vi ser, så var gärna ärliga med var ert barn befinner sig i sin ridutveckling. Detta för barnens skull också såklart, även om man vill lära sig galoppera kanske man ännu inte är där, då passar gruppen "ridlekis" bättre än "ridning" där vi anser att man rider självständigt i alla gångarter. Det ska vara framförallt roligt men såklart också lagom utmaning. Vi har valt åldersgräns 5 år och det krävs förutom det att barnet klarar sig en hel dag utan förälder.

Ridning - rider självständigt i alla gångarter (skritt, trav, galopp), även utanför ridbanan, gör iordning hästen själv inför och efter passet. Har hoppat tidigare. 

Ridlekis - grunderna fortsättning, travar och rider lättridning, utan ledare. Visst stöd med att göra iordning hästen inför och efter ridpass. Kanske påbörjat galopp. 

Riddjuris - nybörjare eller ridit någon/några terminer, grunderna, alltid med ledare eller ibland